Onderwijs

NIEUWS - pagina 6

groep 7-8 naar technieklokaal
12 oktober 2018

groep 7-8 naar technieklokaal

Eens in de 3 weken gaat groep 8 naar het technieklokaal. Ze werken daar met machines en materialen die binnen de school niet zo maar even voorhanden zijn. Onder toeziend oog van vrijwilligers wordt er gewerkt met hout en metaal. Ook leren ze hoe een stroomcircuit aangelegd moet worden. Kinderen van groep 8 leren de techniek van het bakken. Ook heel leuk en lekker. Er staan wat foto's in het foto-album. 
activiteiten groep 3-4
11 oktober 2018

activiteiten groep 3-4

Het is Kinderboekenweek en de afgelopen week heeft groep 3-4 dat echt gemerkt! Afgelopen maandag gingen ze op bezoek in de bibliotheek. Mevrouw Yvonne vertelde een verhaal over 'vriendschap' en 'erbij horen'. Boeken kun ook je vriend zijn. Daarna hebben de kinderen nog even heerlijk gelezen in ee hoekie met een boekie. 

Afgelopen dinsdag ging groep 4 naar Deel 52 in Meddo. Ze mochten daar een toverboekje maken bij Annebet Tannemaat. Dit is ondertussen een jarenlange traditie. Annebet vertelde vol vol passie over het boekbinden en de kinderen luisterden vol aandacht. 

Vervolgens mochten ze zelf een boekje maken. Hoe leuk is dat? Annebet, dank je wel namens alle kinderen en heel graag tot volgend jaar. 

Foto's zijn te bekijken achter het wachtwoord. 

11 september 2018

Volleybal clinic groep 3-4

 Vanmiddag waren Minke en Marleen van volleybalvereniging MEVO in groep 3-4 om een gastles te verzorgen. Voor de meeste kinderen een eerste kennismaking met deze teamsport. Wat hebben ze genoten! De kinderen die het leuk vinden mogen een aantal keren gratis meetrainen op de woensdagmiddag. Minke en Marleen bedankt!

Een aantal foto’s zijn te bewonderen in het fotoalbum.

26 augustus 2018

Nieuws over de meivakantie in 2019!

De meivakantie van 't Kempken: week 17-18, dus 22 april t/m 5 mei 2019
Bedankt! Afscheid meester Robert
16 juli 2018

Bedankt! Afscheid meester Robert


Lees meer ›
Groep 5 t/m 8 naar het Rijksmuseum
22 juni 2018

Groep 5 t/m 8 naar het Rijksmuseum

Vandaag zijn de groepen 5 t/m 8 naar het Rijksmuseum in Amsterdam geweest. 60 kinderen en juffen gingen in de bus, terwijl de meesters beide met 6 kinderen in de auto en tram naar het museum reisden. We volgden er 2 workshops en kregen ook een korte rondleiding door het museum. Hoogtepunt was natuurlijk het bekijke van de 'Nachtwacht'. Het was erg leuk en leerzaam. 
Lees meer ›
Muziekweek op 't Kempken
28 mei 2018

Muziekweek op 't Kempken

Na het feest voor juf José hadden we weer een leuke week op 't Kempken. Meester Hans en juf Milly verzorgden op 't Kempken in alle groepen 3 hele leuke lessen. Het geleerde werd vrijdag uitgevoerd voor de hele school en veel ouders. De kinderen van de groepen 1, 2 en 3 voerden een dans op. Groep 4 maakte allerlei mooie geluiden bij een stomme film, groep 5 maakte een prachtige geluiden op zelfgemaakte blaasinstrumenten. Groep 6 blies harde en mooie noten uit schuiftrombones en groep 7 drumde er op los op zelf meegebrachte ritmische voorwerpen. Groep 8 tenslotte had zelf een beat opgenomen en een rap geschreven. Ook het schoolorkest van groep 4 t/m 8 maakte indruk door het harde en mooie slotspektakelstuk. 't Kempken swingt!
Juf José 25 jaar op ‘t Kempken
18 mei 2018

Juf José 25 jaar op ‘t Kempken

Alweer een mooie feestdag op ‘t Kempken. Juf José werd vanochtend, samen met haar man Jan, opgehaald in een mooie oude auto en afgeleverd op het schoolplein.

Na een openingshow vol mime en clownerie ondergingen alle groepen een workshop waarin een optreden werd voorbereid. Vanmiddag werd dit optreden voor de school, juf José, Jan en veel ouders opgevoerd. De kinderen van groep 1-2 waren clowns, groep 3-4 Chinezen, groep 5 Amerikaanse cowboys. De kinderen van 6,7 en 8 waren onderverdeeld in 3 groepen. Groep A voerde een mimeact op. Groep B was omgetoverd tot robots en groep C liet ons lachen met een clowneske restaurantact. Aan het eind werd er nog een slapstickfilm vertoond. Opgenomen door de meesters en juffen, speciaal voor onze speciale juf José.

 

 

20 april 2018

Warme, gezellige koningsspelen

Vanochtend hebben we op 't Kempken de koningsspelen georganiseerd. We begonnen met een aanvulling op ons ontbijtje in de klassen. Om 9.00 uur gauw naar buiten voor de warming-up. Fitlala van 'Kinderen voor kinderen' werd gedraaid. Daarna werden de groepjes naar de 12 spellen gestuurd. Die spellen waren bedacht en verzorgd door 5 studenten van het Graafschapcollege. Het was een ontzettend gezellige ochtend. Grote kinderen hielpen de kleintjes en er scheen een heerlijk zonnetje. 

13 april 2018

't Kempken trots op groep 8

Vorige week deden de leerlingen van groep 8 mee aan het landelijke verkeersexamen. Eerst fietsten ze tijdens het praktisch verkeersexamen een route dwars door Winterswijk. Daarna maakte ze een theoretische test. 

Alle leerlingen zijn voor het examen geslaagd en ontvingen vandaag hun diploma. Wij zijn heel trots op groep 8, want ze scoorden tijdens het praktijk examen ook nog eens het minst aantal strafpunten van heel Winterswijk. 

 

31 maart 2018

Meisjes scoren hoog bij schoolvoetbal

Bij het paasvoetbal in Winterswijk deden beide meidenteams het supergoed. Ze wonnen allebei in de poules alle wedstrijden en kwamen zo in de halve finales terecht. Daarin wonnen we echter niet. Team 2 verloor in de reguliere speeltijd, terwijl team 1 na strafschoppen in de troostfinale terecht kwam.

Nu moesten we dus tegen elkaar spelen. Lastig, want beide teams gunden elkaar de derde plek. Er werd ook niet gescoord, maar de scheidsrechter zag dat anders. Iza hield de bal tegen voor de lijn, maar de scheids dacht dat het een goal was. Team 2 werd daardoor derde en team 1 moest genoegen nemen met de vierde plek. Dit leidde tot enkele traantjes, maar hoe kamp is dat! Onze ‘kleine’ school die derde en vierde wordt op een toernooi met 18 meidenteams. Superkanp meiden!

 

Ook de jongens deden het goed. Ze zaten zwaar ingedeeld bij de grote scholen van Winterswijk. Ze wisten zelfs het grote Bargerpaske te verslaan. Het team eindigde als derde van de poule.

 

13 maart 2018

project Planten

Op maandag 26 maart starten de groepen 5 t/m 8 met het project 'Planten'. 

Voor de doe-opdrachten zijn wij op zoek naar het volgende.....

 

-terracotta bloempotjes (liefst niet al te groot).    

 

Verder zou het leuk zijn als alle kinderen van groep 5 tot en met 8 vanaf maandag 26 maart een liefst wat doorzichtige, stevige, plastic fles meenemen. We gaan hiervan een hangend plantenbakje maken.....

 

07 maart 2018

Continurooster

Met ingang van het nieuwe schooljaar gaat 't Kempken werken volgens het continurooster. Team, schoolbestuur en MR hebben gekozen voor het 5-gelijke-dagen-model. 

Meer informatie hierover leest u hier

Carnaval in Meddo losgebarsten
02 februari 2018

Carnaval in Meddo losgebarsten

Als voorloper op het Carnaval in den lande barstte het feest in Meddo traditiegetrouw vandaag al los. Zaal Spiekerman trilde vanochtend op zijn fundering, want DJ Luuk maakte er samen met de kinderen, enkele ouders, de meesters en juffen en de Knorrepotten een gigantisch feest van. Naast veel gehos en gedans verzorgde iedere groep een leuk optreden en ook de Knorrepotten deden een leuke act. Het duo Sanders en Scholten liet nog even zien waarom zij door de selectiecommissie van de Nederlandse turnbond zijn uitverkoren om binnenkort aan het WK voor landenteams deel te nemen. Wat een gratie en souplesse hebben zij verborgen in hun lijf. (redactie: heel diep verborgen). Na het uitreiken van onderscheidingen voor de mooist ingekleurde kleurplaten en een slotpolonaise keerde we weer moe maar voldaan terug naar school. 
Wesley en Mart gekozen tot prins en adjudant Carnaval
29 januari 2018

Wesley en Mart gekozen tot prins en adjudant Carnaval

Na een flyeractie door Meddo en een goede campagne op school is Wesley vandaag gekozen tot prins Carnaval en Mart is zijn adjudant. Na een spannende stemming kwamen zij met de meeste stemmen uit de bus. De andere kandidaat prinsen en prinsessen en hun adjudanten zijn daarmee automatisch in de raad van elf beland. Vrijdag zullen prins Wesley en adjudant Mart een proclamatie voordragen tijdens het schoolcarnaval en ook zaterdagavond moeten zij opdraven bij het grote-mensen-carnaval. Ook daar zullen zij hun proclamatie uitspreken. Alaaf, alaaf, alaaf!!
29 december 2017

Handballers zetten Meddo de kaart.

Gisteren hebben het mixteam en het meisjesteam van 't Kempken allebei een beker in de wacht weten te slepen. De meisjes eindigden als tweede beste meidenteam van Winterswijk, terwijl het mixteam zelfs de eerste prijs veroverde. 

 

Het mixteam begon stroef in de poulewedstrijden. Ze verloren twee keer van de Bargerpaske en tegen Kotten werd de eerste wedstrijd gelijk gespeeld. In de laatste poulewedstrijd was de opdracht duidelijk. Winnen of anders naar huis. En gewonnen werd er. Met een klinkende 5-1 overwinning werd de halve finale veilig gespeeld. Daarin werd Woold verslagen, zodat 's avonds om 18.15 uur gestreden moest worden om de eerste plaats. Opnieuw was Bargerpaske de tegenstander. Na een goede start met een goal van Mart scoorde de tegenstander 2 keer. 't Kempken stond met 1-2 achter. Daarna begon het echt te lopen. Vooral Wesley scoorde er lustig op los. De eindstand was 5-2. 't Kempken heeft het sterkste mixteam van Winterswijk.

 

Ook de meiden verloren hun eerste wedstrijd. De Kolibrie was sterker. De rest van de poulewedstrijden verliep soepel. Alle wedstrijden werden gewonnen. Eén keer zelfs met 6-0. In de halve finale waren onze meiden ook sterk en wonnen ze van de st. Jozef, zodat ook dit team 's avonds terug moest komen voor de finale. In de finale was de Stegeman te sterk, want ons team verloor met 0-2, maar een tweede plaats is ook heel erg goed. Sandra en Mariët, bedankt voor het coachen van dit toffe team. 

 

 

22 december 2017

Kerst op 't Kempken valt goed in de smaak.

't Kempken stond gisteren helemaal in het teken van de Kerst. Eerst verzamelden kinderen, meesters, juffen, ouders, opa's en oma's zich in de kerk alwaar we traditioneel het Kerstfeest vierden. Een groep kinderen speelde het verhaal van Irenus die op weg was naar de kerststal. Ondertussen verzorgen 14 kinderen prachtige muzikale optredens op de hoorn, het trompet, de saxofoon, het klarinet, de schuiftrompet, de xylofoon en de drums. 

Na afloop werden op het schoolplein onder mooie muzikale klanken van de midwinterhoorn Jan en Lucy Lanting even in het zonnetje gezet. Zij hebben altijd heel fijn en goed meegewerkt aan de flessenactie en daarom werd het laantje door de wilgentakken omgedoopt tot 'Lantings Laantje.' Heel leuk, zo naast 'Lucy's Linde.'

En daarna gingen we in de klassen alle heerlijke hapjes opeten. Zelf gemaakt, thuis en onder het genot van een knisperend haardvuurtje en allemaal heel leuk en mooi deftig aangekleed werden minipizza's, cakjes, gehaktballetjes, komkommers, worstenbroodjes, stokbrood, tompoucejes en nog veel meer met vliegende vaart naar binnen geschoven. Dat viel goed in de smaak! De foto's staan natuurlijk in het foto-album. 

 

Het is winter!
11 december 2017

Het is winter!

Na een lekker sneeuwweekend viel er maandag ook weer sneeuw. En daar hebben we ook flink van genoten. Vanaf 14.30 uur gingen we allemaal gezellig naar buiten. Groep 5 en 8 gingen een sneeuwballengevecht houden tegen groep 6 en 7. Er kwam geen winnaar uit de bus, want in beide teams werden ontzettend veel kinderen (en meesters) geraakt door een bal. 

Toevallig kwamen we bij de poort 2 midwinterhoornblazers tegen. Ook dat was heel erg leuk. De mannen speelden een mooie winterse melodie en veel kinderen mochten ook even proberen te blazen.

05 december 2017

Piet vast op dak 't Kempken

Vanmorgen was Sinterklaas bij ons op school. Het was een hele heisa, want dit jaar had Sint slaappiet meegenomen, maar die was bij aankomst nergens te bekennen. Later bleek dat hij op het dak van de school zat en er niet meer af durfde. Gelukkig was Sint aangekomen in een ladderwagen en kon hij voor het oog van alle kinderen en veel vaders en moeders naar beneden komen via de ladder. Daarna verliep de ochtend normaal met leuke optredens van de groepen 1 tot en met 4 in de speelzaal. De kinderen van groep 5 tot en met 8 hadden het heel gezellig met het uitpakken van surprises in de eigen klas.

De fotografen hebben flink hun best gedaan en we hebben daarom 6 (!) fotoalbums geplaatst.  

 

 

 

 

04 december 2017

Prachtige surprises tentoongesteld

Vandaag was het in de hal van de school een feest om rond te kijken. De kinderen van groep 5 tot en met 8 hebben daar hun surprises tentoongesteld. Tjonge wat is iedereen daar druk mee geweest. Kijk in het fotoalbum om een indruk te krijgen!

 

1 2 3 4 5 6 7