Onderwijs

NIEUWS - pagina 2

Samenwerken op 't Kemken
06 februari 2023

Samenwerken op 't Kemken

Een belangrijk speerpunt van leren op de basisschool is leren samenwerken. Dat komt heel mooi naar voren tijdens de Doe-opdrachten van het schoolbrede project over de middeleeuwen. Twee keer per week knutselen de kinderen van groep 1 tot en met 8 in groepsdoorbroken groepen aan kastelen, ridders en wapenschilden. 

Prachtig om te zien hoe groot en klein samen mooie werkstukken maken. U komt toch ook op 16 februari om 14.00 uur kijken naar de resultaten van deze samenwerking in de tentoonstelling? 

 

  

 

16 januari 2023

Project middeleeuwen van start!

Vandaag is het project middeleeuwen van start gegaan. Dit project wordt uitgevoerd in groep 1 t/m 8 en loopt

t/m 16 februari. Het team is er klaar voor!

Foto's kerstviering en buffet staan online
23 december 2022

Foto's kerstviering en buffet staan online

Gisteren konden we weer 'ouderwets' Kerst vieren op 't Kempken. Eerst de leuke en gezellige kerstviering in de kerk en daarna het buffet in de klassen. Het was gezellig en leuk. De foto's staan online. 
Oeeeehhh, het ruikt naar Kerst op 't Kempken
20 december 2022

Oeeeehhh, het ruikt naar Kerst op 't Kempken

Na 2 jaren met Corona kon nu een oude traditie weer doorgaan. Het maken van kerstbakjes op school. Onder leiding van de altijd enthousiaste Kitty hebben 80 kinderen vandaag weer een mooi kerstbakje gemaakt (of moeten we zeggen kermisbakje). Eerst werden de boterbakjes ingpakt met aluminiumfolie. Hier en daar zat de folie nog om de boterbakjes van 3 jaar geleden. Toen werd eerst de zijkant volgemaakt met groen en daarna werd de rest ook helemaal volgestopt met hulst, dennen, sparren en andere takken. Aan het eind mochten dan eindelijk de zelf meegenomen balletjes, lampjes, kaarsen, beren, sterren en andere snuisterijen in het stukje verwerkt worden. Het was erg gezellig en het ruikt nu heel erg naar Kerst in de school. Kitty, leverenciers van groen en hulpouders: ERG bedankt! 

  

Sinterklaas op 't Kempken
05 december 2022

Sinterklaas op 't Kempken

Sinterklaas was vandaag bij ons op bezoek. En hoe! Hij kwam heel deftig aan in een prachtige oldtimer. Het weer was een beetje troosteloos, maar de sfeer fantastisch. Hij heeft een leuk feest gevierd met de kinderen van groep 1 tot en met 4. Er waren allerlei leuke dansjes, versjes, toneeltjes en liedjes voorbereid. Sinterklaas genoot zichtbaar, evenals de ondeugende pieten.

In groep 5 t/m 8 werden prachtige surprises uitgepakt. Ook de zelfgemaakte gedichten waren prachtig. Foto's van deze leuke dag vindt u in het foto-album. Gaat u er maar lekker voor zitten, want het zijn er heel veel. 

Een rommeltje!
29 november 2022

Een rommeltje!

Tot onze grote schrik bleek het vanmorgen op 't Kempken een vreselijk rommeltje te zijn. De rommelpieten zijn geweest, de afgelopen nacht. Overal lagen boeken, blokjes en zelfs wc papier op de grond. Dat doen die ondeugende pieten elk jaar weer. Een weekje voor ze met Sinterklaas op bezoek komen zetten ze de boel flink op stelten. Gelukkig kunnen de kinderen van 't Kempken heel goed opruimen. Om 8.48 uur lag alles weer keurig op zijn plek en keerde de rust terug. Je hoorde alleen nog wat gesmak, want alle kinderen hebben ook nog een lekker zakje pepernoten gekregen. 
Bezoek moskee
24 november 2022

Bezoek moskee

In het kader van het project geloof gingen we op woensdag 23 november op bezoek bij de moskee in Winterswijk. We werden warm welkom geheten door de imam, meneer Jacob. Hij is 1 van de weinige imams in Nederland die ook Nederlands spreekt. Hij is geboren in Rotterdam en heeft in de jeugd van Feyenoord gevoetbald. Later is hij voor 8 jaar naar Turkije gegaan om te studeren en nu is hij sinds 3 maanden en een paar weken de imam van de moskee in Winterswijk. 

Jacob heeft ons rondgeleid door het gebouw. We mochten zijn kantoor zien, zagen het klaslokaal en natuurlijk de moskee zelf. Daarna kregen we lekker nog een drankje en wat lekkers. Het was erg leerzaam en leuk. We voelden ons erg welkom, want de mensen waren heel erg aardig en gastvrij. 

Thema Nederland zit erop
07 oktober 2022

Thema Nederland zit erop

De afgelopen 5 weken werkten we in de groepen 5 t/m 8 aan het thema Nederland. Dit thema sloten we vandaag af in de gymles van meester Roel. De meester had allerlei oud-Hollandse spelen klaargezet. Een parcours met een lepel en een ei, spijkerpoepen, blikgooien, touwtje springen en de leukste activiteit ouderwets koekhappen. Jeffrey was opvallend goed in spijkerpoepen. Hij oefent zeker regelmatig.

Het was een gezellige boel, daar in de gymzaal. Meer foto's in het foto-album. 

Gigagroen!
05 oktober 2022

Gigagroen!

Vandaag hebben we de kinderboekenweek geopend. Gigagroen is het thema. Alles met en rond en in de natuur, wordt daarmee bedoeld. 

De kinderen gingen in en om de school op zoek naar 'groene' plekken die op foto's stonden. Op die plekken lag steeds een letter die ze mee moesten nemen. Aan het eind werd er druk gepuzzeld om van de letters een woord of zin te maken. Op de foto kunt u zien dat dat heel goed is gelukt. Het was een gezellige boel, kijk maar in het foto-album. 

Het schooljaar is gestart!
22 augustus 2022

Het schooljaar is gestart!

Vandaag zijn we een nieuw schooljaar begonnen. Met veel enthousiasme en frisse koppies kwamen de kinderen vanaf 8.20 uur de school binnen lopen. Vaak met papa en/of mama werden de nieuwe klassen even bekeken. 'Waar zit ik? Waar moet mijn jas en tas?  Hoe ziet de juf of meester eruit? Even gezellig kletsen over de vakanties. Hé, gezellig een nieuwe leerling.'

Het was erg fijn om alle kinderen weer terug te zien. 

Om 9.30 uur, tijdens de Finse pauze, ontmoetten we elkaar allemaal rond de vlaggenmast. Nolan, Jayden en Naomi, die vandaag allemaal hun eerste dag hadden op 't Kempken mochten juf Monique helpen met het vastmaken van de vlag. Juf Gabriëlle, de jubilaris, mocht ook helpen. Naomi hees daarna de vlag in top. 'Hoera, het schooljaar is nu ook officieel begonnen!' 

En toen.......viel de vlag weer helemaal naar beneden. Als de vlag in top is, moet je hem natuurlijk wel goed vastmaken. Alweer wat geleerd vandaag. Dat het maar een leerzaam en fijn en gezellig schooljaar mag worden. 

Juf Gabriëlle 40 jaar op 't Kempken
22 augustus 2022

Juf Gabriëlle 40 jaar op 't Kempken

Op 1 augustus hadden we een jubilaris op 't Kempken. Juf Gabriëlle was op die dag 40 jaar in dienst van onze school. Dat was natuurlijk midden in de vakantie en daarom hadden veel kinderen van groep 3 en 4 vandaag een mooi bloemetje voor haar meegenomen. Juf wist dit niet en was er erg door verrast. Later dit schooljaar hebben we nog een jubilaris en dan zullen we er vast nog een mooi feestje van maken. Nu feliciteren we juf Gabriëlle natuurlijk allemaal heel erg met dit heugelijke feit en we hopen dat ze nog lang juf blijft bij ons. Vanmiddag trakteerde de juf alle kinderen op een heerlijk ijsje. Lekker begin van het schooljaar hoor!
Regenboogvlag wappert op `t Kempken
03 juni 2022

Regenboogvlag wappert op `t Kempken

Vanmorgen bracht de kleurrijke Hedwig Meijer een verrassingsbezoek aan onze school. Zij zit in de klankbordgroep van de gemeente Winterswijk en Oost Gelre en in de organisatie van de Achterhoek Pride.

Met een spel liet zij alle kinderen van `t Kempken ervaren dat iedereen uniek is. Dat het belangrijk en fijn is dat je jezelf mag zijn. Daar zijn wij het van harte mee eens op `t Kempken!

Twee leerlingen mochten de “Trots op de Achterhoektas” met daarin de regenboogvlag in ontvangst nemen.

Vol trots wappert deze vlag nu op onze school.

Groepsfoto's in het foto-album
23 mei 2022

Groepsfoto's in het foto-album

Vorige week hebben we groepsfoto's gemaakt en vanaf nu zijn ze te bekijken in het foto-album. Vanaf hier zijn ze ook te downloaden. 
't Kempken viert Koningsspelen
22 april 2022

't Kempken viert Koningsspelen

Vandaag organiseerden 5 studenten van het Graafschapcollege voor ons weer de Koningsspelen. De dag begon wat grijs, maar na een uur kwam de zon er heerlijk bij. De georganiseerde spellen waren niet moeilijk, wel leuk. Het was mooi om te zien hoe de 'grote' kinderen de 'kleine' kinderen hielpen en dat maakte deze ochtend tot een zeer gezellige en fijne ochtend. De foto's staan in het foto-album. 
Instrumentencircuit st. Jan
19 april 2022

Instrumentencircuit st. Jan

Vanmiddag was het erg luidruchtig rond 't Kempken in Meddo. st. Jan had voor de alle kinderen van de school een instrumentencircuit opgebouwd. De kinderen mochten kijken, luisteren en spelen op verschillende instrumenten. In de ene kleedkamer werd kennis gemaakt met de saxofoon, terwijl in de andere kleedkamer de hoorn, de bügel en de trompet werden uitgetest. Daarbij hielp oud-leerling Brit. In de gymzaal maakten de kinderen, dankzij o.a. Veerle nog kennis met de tuba en de schuiftrompet. Aan de andere kant stond oud-leerling Roan klaar met de djembe en een drumstel. 

Het was erg leuk om te zien hoe de grenzen van de verschillende instrumenten en trommelvliezen werden opgezocht. Als alle foto's verzameld zijn maken we er een foto-album van. 

't Kempken sterk bij schoolvoetbal
19 april 2022

't Kempken sterk bij schoolvoetbal

Afgelopen vrijdag deed 't Kempken in 2 klasses mee met het paasvoetbaltoernooi voor groep 7 en 8. De jongens speelden 2 ijzersterke wedstrijden in hun poule. De derde wedstrijd verloren ze. Daardoor werden ze tweede van de poule en bereikten net niet de halve finales. 

De meiden wonnen in hun poule 3 van de 4 wedstrijden en mochten wel naar de halve finale. Daarin verloren ze en in de wedstrijd om de derde en vierde plaats was de koek op. Toch zijn ze dus uiteindelijk vierde geworden. Een knappe prestatie. 

Paashaas op 't Kempken
14 april 2022

Paashaas op 't Kempken

Vandaag was de paashaas bij ons. Samen met de kinderen van groep 7-8 zijn er veel paaseieren verstopt en de kinderen van groep 1-2 en die van groep 3-4 mochten ze weer opzoeken. Het was prachtig weer en we hebben leuke plaatjes geschoten. Kijk maar in het foto-album. 
Romeinse legertraining
23 februari 2022

Romeinse legertraining

Vandaag hebben de kinderen van groep 5-6 en 7-8 een Romeinse legertraining ondergaan. Basius de centurio heeft de kinderen leren zwaardvechten en speerwerpen als echte Romeinen. Ook hebben ze de schildpadformatie geoefend, de zogenaamde testudo. Daarna werden ze bestookt door speren om te kijken of de testudo goed functioneerde. Een keer weer wat anders als leren uit de boeken en met computers. 
Lees meer ›
Prachtige surprises
02 december 2021

Prachtige surprises

Het gebeurt vaker, maar vanochtend stonden de leerlingen van groep 5 t/m 8 echt te dringen om de school binnen te komen. Deze ochtend wilden de kinderen graag naar binnen om de gemaakte surprises te bekijken. Wat zitten er weer prachtige creaties tussen en wat is iedereen er weer druk mee geweest. Omdat vaders en moeder dit jaar niet kunnen kijken in de hal van de school, waar ze vandaag tentoongesteld stonden, hebben we foto's gemaakt zodat iedereen ze rustig kan bekijken. 
Piet, piet, piet, wat een rommel heb je weer gemaakt!
26 november 2021

Piet, piet, piet, wat een rommel heb je weer gemaakt!

Toen de meesters en juffen vanmorgen op school kwamen, was het wel even schrikken. Vannacht hebben de rommelpieten er een rommeltje van gemaakt. In alle klassen was het een puinhoop. 

Natuurlijk zat er ook wel weer een voordeeltje aan al die rommel: alle kinderen kregen een heerlijk zakje met pepernoten en lekkere snoepjes. 

En de rommel? Die was met een klein kwartiertje weer helemaal keurig opgeruimd, want alle kinderen hebben heel goed meegeholpen om alles weer netjes op de juiste plek te bezorgen. 

Er staan weer wat foto's in het foto-album. 

1 2 3 4 5 6 7