Onderwijs

NIEUWS - pagina 2

Juf Gabriëlle 40 jaar op 't Kempken
22 augustus 2022

Juf Gabriëlle 40 jaar op 't Kempken

Op 1 augustus hadden we een jubilaris op 't Kempken. Juf Gabriëlle was op die dag 40 jaar in dienst van onze school. Dat was natuurlijk midden in de vakantie en daarom hadden veel kinderen van groep 3 en 4 vandaag een mooi bloemetje voor haar meegenomen. Juf wist dit niet en was er erg door verrast. Later dit schooljaar hebben we nog een jubilaris en dan zullen we er vast nog een mooi feestje van maken. Nu feliciteren we juf Gabriëlle natuurlijk allemaal heel erg met dit heugelijke feit en we hopen dat ze nog lang juf blijft bij ons. Vanmiddag trakteerde de juf alle kinderen op een heerlijk ijsje. Lekker begin van het schooljaar hoor!
Regenboogvlag wappert op `t Kempken
03 juni 2022

Regenboogvlag wappert op `t Kempken

Vanmorgen bracht de kleurrijke Hedwig Meijer een verrassingsbezoek aan onze school. Zij zit in de klankbordgroep van de gemeente Winterswijk en Oost Gelre en in de organisatie van de Achterhoek Pride.

Met een spel liet zij alle kinderen van `t Kempken ervaren dat iedereen uniek is. Dat het belangrijk en fijn is dat je jezelf mag zijn. Daar zijn wij het van harte mee eens op `t Kempken!

Twee leerlingen mochten de “Trots op de Achterhoektas” met daarin de regenboogvlag in ontvangst nemen.

Vol trots wappert deze vlag nu op onze school.

Groepsfoto's in het foto-album
23 mei 2022

Groepsfoto's in het foto-album

Vorige week hebben we groepsfoto's gemaakt en vanaf nu zijn ze te bekijken in het foto-album. Vanaf hier zijn ze ook te downloaden. 
't Kempken viert Koningsspelen
22 april 2022

't Kempken viert Koningsspelen

Vandaag organiseerden 5 studenten van het Graafschapcollege voor ons weer de Koningsspelen. De dag begon wat grijs, maar na een uur kwam de zon er heerlijk bij. De georganiseerde spellen waren niet moeilijk, wel leuk. Het was mooi om te zien hoe de 'grote' kinderen de 'kleine' kinderen hielpen en dat maakte deze ochtend tot een zeer gezellige en fijne ochtend. De foto's staan in het foto-album. 
Instrumentencircuit st. Jan
19 april 2022

Instrumentencircuit st. Jan

Vanmiddag was het erg luidruchtig rond 't Kempken in Meddo. st. Jan had voor de alle kinderen van de school een instrumentencircuit opgebouwd. De kinderen mochten kijken, luisteren en spelen op verschillende instrumenten. In de ene kleedkamer werd kennis gemaakt met de saxofoon, terwijl in de andere kleedkamer de hoorn, de bügel en de trompet werden uitgetest. Daarbij hielp oud-leerling Brit. In de gymzaal maakten de kinderen, dankzij o.a. Veerle nog kennis met de tuba en de schuiftrompet. Aan de andere kant stond oud-leerling Roan klaar met de djembe en een drumstel. 

Het was erg leuk om te zien hoe de grenzen van de verschillende instrumenten en trommelvliezen werden opgezocht. Als alle foto's verzameld zijn maken we er een foto-album van. 

't Kempken sterk bij schoolvoetbal
19 april 2022

't Kempken sterk bij schoolvoetbal

Afgelopen vrijdag deed 't Kempken in 2 klasses mee met het paasvoetbaltoernooi voor groep 7 en 8. De jongens speelden 2 ijzersterke wedstrijden in hun poule. De derde wedstrijd verloren ze. Daardoor werden ze tweede van de poule en bereikten net niet de halve finales. 

De meiden wonnen in hun poule 3 van de 4 wedstrijden en mochten wel naar de halve finale. Daarin verloren ze en in de wedstrijd om de derde en vierde plaats was de koek op. Toch zijn ze dus uiteindelijk vierde geworden. Een knappe prestatie. 

Paashaas op 't Kempken
14 april 2022

Paashaas op 't Kempken

Vandaag was de paashaas bij ons. Samen met de kinderen van groep 7-8 zijn er veel paaseieren verstopt en de kinderen van groep 1-2 en die van groep 3-4 mochten ze weer opzoeken. Het was prachtig weer en we hebben leuke plaatjes geschoten. Kijk maar in het foto-album. 
Romeinse legertraining
23 februari 2022

Romeinse legertraining

Vandaag hebben de kinderen van groep 5-6 en 7-8 een Romeinse legertraining ondergaan. Basius de centurio heeft de kinderen leren zwaardvechten en speerwerpen als echte Romeinen. Ook hebben ze de schildpadformatie geoefend, de zogenaamde testudo. Daarna werden ze bestookt door speren om te kijken of de testudo goed functioneerde. Een keer weer wat anders als leren uit de boeken en met computers. 
Lees meer ›
Prachtige surprises
02 december 2021

Prachtige surprises

Het gebeurt vaker, maar vanochtend stonden de leerlingen van groep 5 t/m 8 echt te dringen om de school binnen te komen. Deze ochtend wilden de kinderen graag naar binnen om de gemaakte surprises te bekijken. Wat zitten er weer prachtige creaties tussen en wat is iedereen er weer druk mee geweest. Omdat vaders en moeder dit jaar niet kunnen kijken in de hal van de school, waar ze vandaag tentoongesteld stonden, hebben we foto's gemaakt zodat iedereen ze rustig kan bekijken. 
Piet, piet, piet, wat een rommel heb je weer gemaakt!
26 november 2021

Piet, piet, piet, wat een rommel heb je weer gemaakt!

Toen de meesters en juffen vanmorgen op school kwamen, was het wel even schrikken. Vannacht hebben de rommelpieten er een rommeltje van gemaakt. In alle klassen was het een puinhoop. 

Natuurlijk zat er ook wel weer een voordeeltje aan al die rommel: alle kinderen kregen een heerlijk zakje met pepernoten en lekkere snoepjes. 

En de rommel? Die was met een klein kwartiertje weer helemaal keurig opgeruimd, want alle kinderen hebben heel goed meegeholpen om alles weer netjes op de juiste plek te bezorgen. 

Er staan weer wat foto's in het foto-album. 

Naar het museum
16 november 2021

Naar het museum

Vandaag zijn de groepen 4 t/m 8 naar het Rijksmuseum geweest in het kader van het project Kunst. Wat was het leuk en indrukwekkend. We mochten proeven, ruiken, voelen en kijken naar de kunstobjecten in het museum. En wat werden we leuk rondgeleid door de gidsen. En wat was het gezellig in de bus!

Groep 1,2 en 3 konden natuurlijk niet achter blijven. Zij gingen naar het Mondriaanmuseum in Winterswijk. Ook zij volgenden een erg leuk programma. 

Bekijk de leuke foto's in het foto-album

15 november 2021

Extra maatregelen

Corona maatregelen op school
Lees meer ›
Portrettekenen
09 november 2021

Portrettekenen

Na de pleinkunst en de dramalessen van de afgelopen week besteden we deze week tijd aan het schilderen van portretten. Door de hele school zitten 's middags 2-tallen tegenover elkaar om elkaar te portretteren. Grote kinderen werken samen met kleinere. Een paar kinderen werken thuis vanmwege klachten en ook daar zijn ze druk bezig om op die manier toch een portret van elkaar te tekenen. Het is een feest om te zien hoe leuk er samen gewerkt wordt. Kijk maar in het foto-album 'Kunst' om te zien hoe druk ze zijn. 
28 oktober 2021

Thema Kunst is begonnen

De komende weken werken we schoolbleed aan het thema Kunst. Het worden vast supermooie weken, want we gaan allerlei leuke dingen doen. 
Vandaag was de aftrap. In groepjes van 3 of 4 kinderen werkten ze aan de eerste kunstopdracht. Maak met tape op 4x4 stoeptegels een prachtige stoepkrijttekening. Zie hieronder het resultaat. In het foto-album ziet u de groepjes aan het werk. 

Kookmoeders bedankt!
14 oktober 2021

Kookmoeders bedankt!

Het project Europa loopt weer ten einde. De kinderen hebben veel geleerd over allerlei landen. Eén van de leukste dingen vonden ze toch wel het koken met de kookouders. In kleine groepjes hebben ze de heerlijkste gerechten klaargemaakt, passend bij verschillende Europese landen. Op woensdag konden we wel een boterham minder meenemen, want we kregen de laatste weken van alles voorgeschoteld. Italiaanse minipizza's, Belgische wafels, Oostenrijkse kaisersschmarren, Duitse pretzels, Griekse tsatsikisalade en Engelse scones, het was allemaal erg lekker. Niet alleen de groepen 5 t/m 8 hebben hiervan mogen proeven, ook de rest van de school werd niet vergeten. 

Moeders: Heel erg bedankt voor de hulp en de goede voorbereidingen. De kinderen waren erg enthousiast. 

15 juli 2021

Zomertour spot jongerenwerk

Verveel je je? Misschien wil je deelnemen aan 1 van de activiteiten in deze activiteitenkalender. 

Hip hop, DJ-les, voetbal, honkbal enz. enz. 

 

Klik hier

Groep 8 schittert met afscheidsmusical!
14 juli 2021

Groep 8 schittert met afscheidsmusical!

Vandaag speelt groep 8 de afscheidsmusical 'Sabotage op het spoor.' Vanmorgen mochten de kinderen van de school al genieten van het spel en de liedjes en vanmiddag komen er van iedere leerling 4 speciale genodigden. Vaak zijn dit opa's en oma's. 

Vanavond spelen ze dan nog 1x voor de eigen vaders en moeders. 

Morgen nemen we dan definitief afscheid van weer een heel leuk stel. Jammer, maar ze zijn helemaal klaar voor de volgende stap. 

 

'We zullen nooit vergeten, waar onze reis begon, maar nu wachten avonturen, voorbij de horizon.'

Feestelijk afscheid meester René
14 juli 2021

Feestelijk afscheid meester René

Vrijdag was het feest op ’t Kempken in Meddo. Meester René Sanders neemt afscheid na een loopbaan van meer dan 40 jaar. In 1978 begon hij na de militaire dienst als leerkracht in Winterswijk. Via Aalten en Neede kwam hij in 1992 terecht op ’t Kempken in Meddo. Daar heeft hij jarenlang groep 3-4 onder zijn hoede gehad. “Een geweldige betrokken en lieve collega, we gaan hem zeker missen”, aldus de directeur.

Vrijdagmorgen vroeg werd hij thuis opgehaald door zijn drie kinderen en zeven kleinkinderen, op de fiets. René is een fervent fietser en heeft ook altijd heen en weer naar school gefietst. De laatste rit naar school, samen met zijn gezin vond hij dan ook prachtig. “Een complete verrassing, geweldig, ik wist van niets”, aldus René.

Na het onthaal op school volgde er een openingsconcert door de muzikanten en dansers van Jambo, een Afrikaanse theatergroep. Als lunch kwam er een echte frietkraam op het plein, de traktatie van meester René voor alle leerlingen. Gedurende de dag volgen alle leerlingen workshops, na de middag volgde er een spetterend optreden. 16 juli is de laatste werkdag van René, dan zit het er voorgoed op.

 
 

 

Video afsluiting muziekweek
08 juli 2021

Video afsluiting muziekweek

In juni hadden we een muziekweek en deze werd afgesloten met een optreden van elke groep. De video van dit optreden is te bekijken via ons besloten videokanaal. U moet daarvoor inloggen op het besloten gedeelte van de website. (Klik op foto's en video's). 
07 juli 2021

Feestelijke opening van het schoolplein

Vandaag werd het schoolplein feestelijk geopend door wethouder Elvira Schepers en Willem Diels. Willem was jarig en werd 5 jaar, met veel verve heeft hij samen met de wethouder de klus geklaard. De wethouder kreeg een rondleiding van Kjell en Joep en toelichting van Jan Bent op de diversiteit aan beplanting en het ontwerp. Alle leerlingen kregen een appel en een mooie vaste plant van de gemeente mee naar huis. Een geslaagde opening!
1 2 3 4 5 6