Onderwijs

NIEUWS

schoolreisjes
27 juni 2024

schoolreisjes

Dinsdag zijn de groepen 1 t/m 7 op schoolreisje geweest. Het was een leuke dag bij Megapret in Lievelde, bij de Waarbeek in Hengelo en bij Hellendoorn in .... Hellendoorn. Er staan hele leuke foto's in de albums. 
Groepsfoto's beschikbaar in het fotoalbum.
27 mei 2024

Groepsfoto's beschikbaar in het fotoalbum.

De groepsfoto's staan vanaf heden online in het fotoalbum achter het wachtwoord. Er staan meerdere foto's van elke groep in het album, zodat u de mooiste foto's van uw kinderen kunt downloaden. 
Laatste techniekles
23 mei 2024

Laatste techniekles

Groep 8 is bezig aan de laatste maanden van de basisschool. Regelmatig doen ze dingen 'voor het laatst'. Zo ook gisteren. Toen gingen ze voor het laatst naar het technieklokaal. Wat was het daar leuk en leerzaam. Alle kinderen ontvingen daar een diploma. Vrijwilligers van het technieklokaal: Heel erg bedankt!
Koningsspelen een groot succes!
26 april 2024

Koningsspelen een groot succes!

De kanjers uit groep 8 organiseerden vandaag de Koningsspelen op grandioze wijze! De kanjers uit groep 7 waren groepsleiders en namen de andere leerlingen mee langs spelletjes zoals "De toren van Pisa"- "Spek happen"- "loopskiparcours" en nog veel meer. Het was erg nat vanmorgen, de dans werd uitgesteld en gebruikt als knallende finale. We hebben erg genoten met zijn allen, de middag sluiten we af in de eigen groep. Een fijne vakantie allemaal,de foto's staan in het album.
Adoptiegraf
25 april 2024

Adoptiegraf

Vandaag zijn 4 kinderen van groep 8 naar ons adoptiegraf geweest. 't Kempken heeft 2 graven geadopteerd van in de Tweedewereldoorlog omgekomen soldaten. We hebben een mooi bloemstuk gebracht vooruitlopend op de dodenherdenking van 4 mei om de soldaten te bedanken. Zij hebben hun leven gegeven om ons vrijheid te geven. Het gaat om de piloot Peter Green, die op 21-jarige leeftijd is neergestort in Winterswijk bij een actie boven Duitsland. Met hem kwamen nog 2 inzittenden om, waaronder Jack Edwards. Het graf van Green en Edwards zijn door ons geadopteerd. 
Doe-opdrachten thema Energie
07 maart 2024

Doe-opdrachten thema Energie

Het thema 'Energie' is begonnen. Elke dinsdag- en donderdagmiddag gaan we aan de slag met doe-opdrachten. Sommige opdrachten zijn voor groep 5 t/m 8, andere opdrachten voor 1 t/m 4, maar er zijn ook opdrachten waar alle kinderen van de school samen aan werken. De windmolen hiernaast is hiervan een voorbeeld. Let ook op de mooie vissen in het water onderaan de windmolen. 

Voor een impressie van wat er verder allemaal gebeurt, kijkt u in het foto-album. 

 

Juf Ida opent het project Energie met proefjes!
04 maart 2024

Juf Ida opent het project Energie met proefjes!

Met de labjas aan en de reageerbuizen in de aanslag werd vanmorgen het schoolbrede project door "professor" Ida te Velthuis geopend. Ida werkt op het Marianum en liet de leerlingen proefjes zien waarbij energie een rol speelde. Verschillende vloeistoffen die met elkaar reageerden of van kleur veranderden en water ontleden door stroom waardoor er een propellor ging draaien. Een hele leerzame  leuke opening!

 

Prinses Nikki en adjudant Meys
30 januari 2024

Prinses Nikki en adjudant Meys

Carnaval in Meddo wordt in 2024 één groot prinsessenfeest, want ........

 

Na een spannende campagne zijn vandaag Nikke en Meys verkozen tot prinses en adjudant Carnaval 2024. 

Alle kandidaat prinsen en prinsessen gingen vanochtend met hun adjudant de klassen langs om zichzelf te promoten. Alle kandidaten deden dit heel goed en leuk. Sowieso erg knap dat ze dit durfden en konden. 

En Nikki en Meys deden dit het best, zo bleek, want met een  meerderheid van stemmen zijn zij verkozen en mogen deze week allerlei plechtigheden meemaken en feestelijkheden aanvoeren.

Helemaal speciaal: mama Debbie en zus Naomi zijn de grote-mensen-prinses en adjudant !!! 

 

Het wordt een gezellige en vrolijke week! Alaaf! Alaaf! Alaaf!

Veel bekers op handbaltoernooi
30 december 2023

Veel bekers op handbaltoernooi

Ook dit jaar deden jongens en meiden van groep 7 en 8 mee met het handbaltoernooi van HCW in Winterswijk dat voor de 60e keer georganiseerd werd. En het werd een succesvolle dag. De meiden wonnen eerst alle poulewedstrijden en daarna ook nog de halve finale. In de finale was de Stegeman net iets te sterk. Ze verloren met 4-3, maar hebben dus de tweede plaats in de wacht gesleept.

Jolien werd uit 27 teams gekozen tot beste keepster van het toernooi. Ook zij verdiende daarmee een beker. 

Daarnaast werd onze school, 't Kempken verkozen tot sportiefste school, waarmee we de derde beker mochten binnen halen. Deze beker vinden wij heel erg belangrijk, want winnen is leuk, maar meedoen en plezier hebben met z'n allen is het allerbelangrijkste. En dat is vandaag zeker gelukt. 

flessenactie
13 december 2023

flessenactie

Zaterdagmiddag 6 januari van 13.00 tot ongeveer 15.00 uur houdt de schoolpleincommissie haar jaarlijkse flessenactie. De opbrengst van deze actie wordt besteed aan materialen voor Beweegwijs en voor de reparatie van de speeltoestellen. 
't Kempken wint de 3VO CUP!
07 december 2023

't Kempken wint de 3VO CUP!

3VO afdeling Winterswijk heeft op alle basisscholen in Winterswijk een fietscontrole uitgevoerd. Met deze fietscontrole hopen ze dat alle leerlingen in Winterswijk veilig op de fiets kunnen. 

Elk jaar reiken ze een beker uit aan de school met het hoogste aantal (procentueel) goed gekeurde fietsen. Dit jaar ging de beker dus naar onze school.  Wij hadden dit jaar de meeste goed gekeurde fietsen en we  scoorden zelfs 100%. De gemiddelde score van alle scholen (groep 5 t/m8) was 69%, een stijging van 1% ten opzichte van 2022. 

Mede dankzij onze fanatieke verkeersouders mochten we vanochtend deze beker in ontvangst nemen. Ook kregen alle kinderen een lekkere mandarijn. 

Sinterklaas weer op 't Kempken
07 december 2023

Sinterklaas weer op 't Kempken

Ook dit jaar heeft Sinterklaas weer tijd gevonden om op 't Kempken zijn verjaardag te vieren. Stipt om 9.30 uur kwam 'opa Geert' met zijn mooie voertuig voorrijden bij de poort en stapte Sinterklaas via de keukentrap weer veilig het schoolplein op. 

Samen met de groepen 1 tot en met 4 en zijn 2 pieten had hij een paar gezellige uurtjes in de speelzaal. Het ene optreden na het andere werd hem voorgeschoteld. Ook had hij nog even tijd om bij groep 5-6 en 7-8 binnen te wandelen om alle mooie surprises te bekijken. 

Het was een hele gezellige ochtend. 

Kinderboekenweek van start
05 oktober 2023

Kinderboekenweek van start

De Kinderboekenweek is begonnen. Het thema is 'Bij mij thuis....'. Alle kinderen van groep 1 t/m 8 werden gisteren gehusseld en kregen een blad met raadsels mee. 

'Aan deze tafel ga je niet eten, maar als je er rondjes rent wel zweten', 'Je begint hier met 1 exemplaar en de machine maakt er zo 25 voor je klaar'. Elk raadsel hoorde bij een plek in de school. Bij die plek was een foto opgehangen van een huis van een meester of juf. Of van een bekend persoon uit een kinderboek. Zo zagen we het mooie huis van juf Boukje, de mooie tuin van juf Inge en de mooie schommel van juf Irene. En de petteflat van Pluk, Zweinstein van Harry Potter en de piramide waarin Dummie de mummie is begraven. 

De grote kinderen hielpen de kleinere en zo rende iedereen hard heen en weer door de school en op het schoolplein. De winnende groep won wel 8 of 9 boeken. Voor elke klas zeker 2. Het was gezellig en intensief. 

01 oktober 2023

Team haalt de erkenning als " Kinder-Talenten-Fluisteraar-School" binnen!

Op maandag 25 september is het hele team geslaagd en hebben we de cusus Kinder-Talenten-Fluisteraar afgerond! Fluisteraar? Ja, zo heet het nu eenmaal, maar we fluisteren niet en maken het graag bekend!!

Kijk maar eens in de hal, daar hangt de team-missie voor dit jaar. De talentkaarten die bij deze cursus horen gaan regelmatig de revue passeren dit jaar. We zijn er trots op en hebben zin om ermee aan de slag te gaan!

Winnaars van de kleurwedstrijd krijgen een vrijkaartje
20 september 2023

Winnaars van de kleurwedstrijd krijgen een vrijkaartje

Willem en Linde hebben een vrijkaartje gewonnen voor de Museumwerkplaats van Transit Oost! Afgelopen weekend was het T Ford weekend, de T-Ford staat symbool voor de beginjaren van het busvervoer in Nederland. Dit jaar was het dus 100 jaar geleden dat in onze regio het busvervoer werd geïntroduceerd. Daar werd in het weekend van 16 en 17 september uitgebreid aandacht aan geschonken.
Het schooljaar is begonnen!
21 augustus 2023

Het schooljaar is begonnen!

Vandaag zijn we een nieuw schooljaar begonnen. Met veel enthousiasme kwamen de kinderen vanaf 8.20 uur de school binnen lopen. In de onderbouw vaak met een ouder, even weer wennen. 'Waar zit ik? Waar moet mijn jas en tas? Hoe ziet de juf of meester eruit? Even gezellig kletsen over de vakanties. Hé, gezellig een nieuwe leerling.' Er zijn 6 nieuwe leerlingen gestart: Stas, Omar, Lotte, Charlie, Marit en Valentijn. We wensen jullie veel plezier. Het was ook erg fijn om alle kinderen weer terug te zien. 

Om 10.30 uur, tijdens de Finse pauze, ontmoetten we elkaar allemaal rond de vlaggenmast. Jelmer en Sven waren kort geleden jarig en mochten juf Monique helpen met het vastmaken en hijsen van de vlag.

De vlag hangt in top en wij gaan er met zijn allen een TOP-jaar van maken!

07 juli 2023

Vrije gift tijdens musical groep 8

De vrije gift tijdens de musical van groep 8 bracht

 

€186,60 op! Dit mooie bedrag wordt aan Stichting Nina overgemaakt.

 

Meester Rob 50 jaar!
20 juni 2023

Meester Rob 50 jaar!

Donderdag de 15e werden er op school (in het geheim) voorbereidingen getroffen voor de 50e verjaardag van meester Rob. Zaterdag was het dan officieel maar vrijdagmorgen erd hij door de leerlingen opgewacht op het schoolplein. Na het "lang zal hij leven" werd hij letterlijk in de watten gelegd en mocht hij naar binnen.

De ingang en zijn lokaal waren versierd en de leerlingen hadden een heuse Abraham in zijn klas geplaatst. De hele dag kreeg meester Rob kleine verarassingen zoals een taartje, pruimen, kaas met mosterd en een voetenbadje tijdens de pauze. Supergezellig! 's avonds werd hij door collegae en bestuur nog opgehaald met een duo-fiets voor een mooi ritje.

jubileumfeest juf Gabriëlle en juf Miranda
26 mei 2023

jubileumfeest juf Gabriëlle en juf Miranda

Gisteren was het een hele feestelijke dag op 't Kempken. We vierden dat juf Gabriëlle en juf Miranda al maar liefst 40 jaar werkzaam zijn op onze fijne school. 

Iedereen verzamelde zich buiten bij de Eendracht, alwaar de juffen met veel enthousiasme en kabaal werden ontvangen door juf Monique. Getooid met een mooie broche en een tiara liepen we in een lawaaioptocht door Meddo naar de school. 

In de gymzaal was een circus opgebouwd en kregen we een leuke voorstelling van schoolcircus.nl. Huub jongleerde, las de gedachtes van de juffen, deed een poging het wereldrecord rubiks te verbeteren van 4 seconden naar 3 (dagen) en bouwde een acrobatische toren van meesters en juffen. 

Daarna gingen de kinderen aan de slag om hun eigen circusoptredens te oefenen. Na de poffertjes en het fruit in yoghurt werden deze acts gepresenteerd in het curcus aan de eregasten en de ouders. Groep 1-2 galoppeerde als paarden door de piste, waarna Amber eerst de drollen weer moest opvegen alvorens groep 5-6 de limbo-act kon opvieren. Toen waren de goochelaars aan de beurt. Vervolgens werd het gevaarlijk, maar de dompteur had de tijgers, de olifanten en leeuwen goed onder controle. Tenslotte waren de acrobaten aan de beurt met spannende balansacts. Daarna was het tijd voor cadeautjes en trakteerden de jubilarissen op ijs. Een prachtige, gezellige dag waarin we weer heel veel talenten hebben mogen ontdekken. 

We hopen dat deze lieve juffen nog heel wat jaren meegaan op 't Kempken. 

Groepsfoto's online
14 mei 2023

Groepsfoto's online

De groepsfoto's staan weer online. U kunt ze bekijken en downloaden vanuit het foto-album
1 2 3 4 5 6 7