Onderwijs

NIEUWS

Kinderboekenweek van start
05 oktober 2023

Kinderboekenweek van start

De Kinderboekenweek is begonnen. Het thema is 'Bij mij thuis....'. Alle kinderen van groep 1 t/m 8 werden gisteren gehusseld en kregen een blad met raadsels mee. 

'Aan deze tafel ga je niet eten, maar als je er rondjes rent wel zweten', 'Je begint hier met 1 exemplaar en de machine maakt er zo 25 voor je klaar'. Elk raadsel hoorde bij een plek in de school. Bij die plek was een foto opgehangen van een huis van een meester of juf. Of van een bekend persoon uit een kinderboek. Zo zagen we het mooie huis van juf Boukje, de mooie tuin van juf Inge en de mooie schommel van juf Irene. En de petteflat van Pluk, Zweinstein van Harry Potter en de piramide waarin Dummie de mummie is begraven. 

De grote kinderen hielpen de kleinere en zo rende iedereen hard heen en weer door de school en op het schoolplein. De winnende groep won wel 8 of 9 boeken. Voor elke klas zeker 2. Het was gezellig en intensief. 

01 oktober 2023

Team haalt de erkenning als " Kinder-Talenten-Fluisteraar-School" binnen!

Op maandag 25 september is het hele team geslaagd en hebben we de cusus Kinder-Talenten-Fluisteraar afgerond! Fluisteraar? Ja, zo heet het nu eenmaal, maar we fluisteren niet en maken het graag bekend!!

Kijk maar eens in de hal, daar hangt de team-missie voor dit jaar. De talentkaarten die bij deze cursus horen gaan regelmatig de revue passeren dit jaar. We zijn er trots op en hebben zin om ermee aan de slag te gaan!

Winnaars van de kleurwedstrijd krijgen een vrijkaartje
20 september 2023

Winnaars van de kleurwedstrijd krijgen een vrijkaartje

Willem en Linde hebben een vrijkaartje gewonnen voor de Museumwerkplaats van Transit Oost! Afgelopen weekend was het T Ford weekend, de T-Ford staat symbool voor de beginjaren van het busvervoer in Nederland. Dit jaar was het dus 100 jaar geleden dat in onze regio het busvervoer werd geïntroduceerd. Daar werd in het weekend van 16 en 17 september uitgebreid aandacht aan geschonken.
Het schooljaar is begonnen!
21 augustus 2023

Het schooljaar is begonnen!

Vandaag zijn we een nieuw schooljaar begonnen. Met veel enthousiasme kwamen de kinderen vanaf 8.20 uur de school binnen lopen. In de onderbouw vaak met een ouder, even weer wennen. 'Waar zit ik? Waar moet mijn jas en tas? Hoe ziet de juf of meester eruit? Even gezellig kletsen over de vakanties. Hé, gezellig een nieuwe leerling.' Er zijn 6 nieuwe leerlingen gestart: Stas, Omar, Lotte, Charlie, Marit en Valentijn. We wensen jullie veel plezier. Het was ook erg fijn om alle kinderen weer terug te zien. 

Om 10.30 uur, tijdens de Finse pauze, ontmoetten we elkaar allemaal rond de vlaggenmast. Jelmer en Sven waren kort geleden jarig en mochten juf Monique helpen met het vastmaken en hijsen van de vlag.

De vlag hangt in top en wij gaan er met zijn allen een TOP-jaar van maken!

07 juli 2023

Vrije gift tijdens musical groep 8

De vrije gift tijdens de musical van groep 8 bracht

 

€186,60 op! Dit mooie bedrag wordt aan Stichting Nina overgemaakt.

 

Meester Rob 50 jaar!
20 juni 2023

Meester Rob 50 jaar!

Donderdag de 15e werden er op school (in het geheim) voorbereidingen getroffen voor de 50e verjaardag van meester Rob. Zaterdag was het dan officieel maar vrijdagmorgen erd hij door de leerlingen opgewacht op het schoolplein. Na het "lang zal hij leven" werd hij letterlijk in de watten gelegd en mocht hij naar binnen.

De ingang en zijn lokaal waren versierd en de leerlingen hadden een heuse Abraham in zijn klas geplaatst. De hele dag kreeg meester Rob kleine verarassingen zoals een taartje, pruimen, kaas met mosterd en een voetenbadje tijdens de pauze. Supergezellig! 's avonds werd hij door collegae en bestuur nog opgehaald met een duo-fiets voor een mooi ritje.

jubileumfeest juf Gabriëlle en juf Miranda
26 mei 2023

jubileumfeest juf Gabriëlle en juf Miranda

Gisteren was het een hele feestelijke dag op 't Kempken. We vierden dat juf Gabriëlle en juf Miranda al maar liefst 40 jaar werkzaam zijn op onze fijne school. 

Iedereen verzamelde zich buiten bij de Eendracht, alwaar de juffen met veel enthousiasme en kabaal werden ontvangen door juf Monique. Getooid met een mooie broche en een tiara liepen we in een lawaaioptocht door Meddo naar de school. 

In de gymzaal was een circus opgebouwd en kregen we een leuke voorstelling van schoolcircus.nl. Huub jongleerde, las de gedachtes van de juffen, deed een poging het wereldrecord rubiks te verbeteren van 4 seconden naar 3 (dagen) en bouwde een acrobatische toren van meesters en juffen. 

Daarna gingen de kinderen aan de slag om hun eigen circusoptredens te oefenen. Na de poffertjes en het fruit in yoghurt werden deze acts gepresenteerd in het curcus aan de eregasten en de ouders. Groep 1-2 galoppeerde als paarden door de piste, waarna Amber eerst de drollen weer moest opvegen alvorens groep 5-6 de limbo-act kon opvieren. Toen waren de goochelaars aan de beurt. Vervolgens werd het gevaarlijk, maar de dompteur had de tijgers, de olifanten en leeuwen goed onder controle. Tenslotte waren de acrobaten aan de beurt met spannende balansacts. Daarna was het tijd voor cadeautjes en trakteerden de jubilarissen op ijs. Een prachtige, gezellige dag waarin we weer heel veel talenten hebben mogen ontdekken. 

We hopen dat deze lieve juffen nog heel wat jaren meegaan op 't Kempken. 

Groepsfoto's online
14 mei 2023

Groepsfoto's online

De groepsfoto's staan weer online. U kunt ze bekijken en downloaden vanuit het foto-album
Koningsspelen
21 april 2023

Koningsspelen

Studenten van het Graafschapcollege organiseren vanochtend de Koningsspelen. Met het klaarzetten van de spellen regende het nog, maar nu we begonnen zijn is het droog. Wat hebben ze dat goed gepland. 

Nadat de zigzagdans is uitgevoerd zijn de groepen ingedeeld en nu zijn de kinderen lekker bezig met blokjesvoetbal, spijkerbroek hangen, blikgooien en andere gezellige spellen. 

Adoptiegraf
20 april 2023

Adoptiegraf

Vandaag zijn 4 kinderen van groep 8 naar ons adoptiegraf geweest. 't Kempken heeft 2 graven geadopteerd van in de Tweedewereldoorlog omgekomen soldaten. We hebben een mooi bloemstuk gebracht vooruitlopend op de dodenherdenking van 4 mei om de soldaten te bedanken. Zij hebben hun leven gegeven om ons vrijheid te geven. Vorige week stond er in Achterhoeks Nieuws nog een heel artikel over de familie van de piloot Peter Green die op 21-jarige leeftijd is neergestort in Winterswijk bij een actie boven Duitsland. Met hem kwamen nog 2 inzittenden om, waaronder Jack Edwards. Het graf van Green en Edwards zijn door ons geadopteerd. 
Meiden slepen weer een beker binnen
07 april 2023

Meiden slepen weer een beker binnen

Vandaag bij het Winterswijkse paasvoetbaltoernooi hebben de meiden van 't Kempken weer een beker binnengesleept. Met hard werken en hard rennen werd met veel energie de halve finale bereikt. In de halve finale en de troostfinale werd dan wel verloren, maar de meiden gingen met opgeheven hoofd van het veld af en waren trots op de behaalde 4e plaats.

ook de jongens speelden leuk mee. Ze begonnen sterk en speelden 0-0 tegen de sterke Jozefschool. Daarna werd steeds met een kleine nederlaag verloren. Het weer zat niet altijd mee, maar de sfeer was heel goed en erg gezellig.

Instrumentencircuit
03 april 2023

Instrumentencircuit

Afgelopen vrijdag heeft een delegatie van st. Jan, de Meddose muziekvereniging, zich geïnstalleerd in de gymzaal. Op 4 plekken konden de kinderen kennismaken met verschillende instrumenten. Er werd voluit geprobeerd om zoveel mogelijk geluid uit de instrumenten te krijgen. Bij vlagen klonk het zoals in de diertuin. De hoorn, de saxofoon, de trompet en de tuba werden flink op de proef gesteld, maar het populairst was toch weer oud-leerling Roan met zijn drumstel. 
02 maart 2023

Feestelijke start voor juf Miranda

Vandaag een bloemige verrassing aan het begin van de dag! Juf Miranda was blij verrast, de leerlingen hadden een bloem meegenomen voor haar 40-jarig jubileum op 1 maart. Van papier, een tekening of uit de tuin, er werd een bonte verzameling aangeboden en de juf had voor elke leerling even aandacht. Gefeliciteerd!                
't Kempken en Knorrepotten vieren feest
10 februari 2023

't Kempken en Knorrepotten vieren feest

Na een paar jaren zonder Carnaval konden we vandaag weer een mooi Carnavalsfeest bouwen bij Spiekerman. De Knorrepotten en een aantal ouders van groep 8 hadden gisteravond de zaal al heel mooi versierd en vandaag konden we dan eindelijk ‘los’ gaan. Na het openingswoord van prins Siegpatat en onze eigen jeugdprins Naomi en haar adjudant Eva werd er flink gedanst en we hebben zeker 8 keer een polonaise gelopen. Oud-leerling Ries kondigde alle optredens aan. Ook de Knorrepotten zelf verzorgden een mooi optreden. De juffen van ’t Kempken lieten zich van hun beste kant zien en gingen als dansende oma’s flink tekeer. De foto’s zijn te bekijken in het foto-album.
Prinses Naomi en adjudant Eva
07 februari 2023

Prinses Naomi en adjudant Eva

Na een spannende campagne zijn vandaag Naomi en Eva verkozen tot prinses en adjudant Carnaval 2023. 

Alle kandidaat prinsen en prinsessen gingen vanochtend met hun adjudant de klassen langs om zichzelf te promoten. Alle kandidaten deden dit heel goed en leuk. Sowieso erg knap dat ze dit durfden en konden. Adjudant Carsten vertelde nog dat hij stond te trillen op z'n benen en dat terwijl hij helemaal verstopt zat in een schattig leeuwenpak. 

Maar Naomi en Eva deden dit het best, zo bleek, want met een grote meerderheid van stemmen zijn zij verkozen en mogen deze week allerlei plechtigheden meemaken en feestelijkheden aanvoeren. Het wordt een gezellige en vrolijke week! Alaaf! Alaaf! Alaaf!

Samenwerken op 't Kemken
06 februari 2023

Samenwerken op 't Kemken

Een belangrijk speerpunt van leren op de basisschool is leren samenwerken. Dat komt heel mooi naar voren tijdens de Doe-opdrachten van het schoolbrede project over de middeleeuwen. Twee keer per week knutselen de kinderen van groep 1 tot en met 8 in groepsdoorbroken groepen aan kastelen, ridders en wapenschilden. 

Prachtig om te zien hoe groot en klein samen mooie werkstukken maken. U komt toch ook op 16 februari om 14.00 uur kijken naar de resultaten van deze samenwerking in de tentoonstelling? 

 

  

 

16 januari 2023

Project middeleeuwen van start!

Vandaag is het project middeleeuwen van start gegaan. Dit project wordt uitgevoerd in groep 1 t/m 8 en loopt

t/m 16 februari. Het team is er klaar voor!

Foto's kerstviering en buffet staan online
23 december 2022

Foto's kerstviering en buffet staan online

Gisteren konden we weer 'ouderwets' Kerst vieren op 't Kempken. Eerst de leuke en gezellige kerstviering in de kerk en daarna het buffet in de klassen. Het was gezellig en leuk. De foto's staan online. 
Oeeeehhh, het ruikt naar Kerst op 't Kempken
20 december 2022

Oeeeehhh, het ruikt naar Kerst op 't Kempken

Na 2 jaren met Corona kon nu een oude traditie weer doorgaan. Het maken van kerstbakjes op school. Onder leiding van de altijd enthousiaste Kitty hebben 80 kinderen vandaag weer een mooi kerstbakje gemaakt (of moeten we zeggen kermisbakje). Eerst werden de boterbakjes ingpakt met aluminiumfolie. Hier en daar zat de folie nog om de boterbakjes van 3 jaar geleden. Toen werd eerst de zijkant volgemaakt met groen en daarna werd de rest ook helemaal volgestopt met hulst, dennen, sparren en andere takken. Aan het eind mochten dan eindelijk de zelf meegenomen balletjes, lampjes, kaarsen, beren, sterren en andere snuisterijen in het stukje verwerkt worden. Het was erg gezellig en het ruikt nu heel erg naar Kerst in de school. Kitty, leverenciers van groen en hulpouders: ERG bedankt! 

  

Sinterklaas op 't Kempken
05 december 2022

Sinterklaas op 't Kempken

Sinterklaas was vandaag bij ons op bezoek. En hoe! Hij kwam heel deftig aan in een prachtige oldtimer. Het weer was een beetje troosteloos, maar de sfeer fantastisch. Hij heeft een leuk feest gevierd met de kinderen van groep 1 tot en met 4. Er waren allerlei leuke dansjes, versjes, toneeltjes en liedjes voorbereid. Sinterklaas genoot zichtbaar, evenals de ondeugende pieten.

In groep 5 t/m 8 werden prachtige surprises uitgepakt. Ook de zelfgemaakte gedichten waren prachtig. Foto's van deze leuke dag vindt u in het foto-album. Gaat u er maar lekker voor zitten, want het zijn er heel veel. 

1 2 3 4 5 6 7