Groep 3-4

Welkom op de groepspagina van groep 3-4 !!

 

Leerkrachten:

ma-di: juf Gabrielle: gabrielletebogt@tkempken.nl 

woe-do-vrij: juf Marieke: mariekeabbink@tkempken.nl

 

 

extra handen in de klas:

juf Boukje op dinsdag- en woensdagochtend

juf Lucy op maandag- en donderdagochtend

juf Ingrid op maandag-, dinsdag- en donderdagochtend

 

 

Dit schooljaar vindt er geen algemene ouderavond per klas plaats. Aan het begin van het schooljaar vindt er een startgesprek plaats tussen kinderen, hun ouders en de leerkrachten. De uitnodiging hiervoor ontvangt u in de 1e of 2e week van het schooljaar.
Om toch op de hoogte te zijn van wat er in groep 3 en 4 wordt aangeboden, vindt u hier een powerpoint met de nodige informatie.

 

BERICHTEN

19 apr 2023 - Project bouwen
Tijdens het project zijn de kinderen uit gr 4 druk geweest met eigen gebouwtjes metselen. Zie hier de resultaten!


03 apr 2023 - Muziekcircuit.
Afgelopen vrijdag was Sint-Jan op bezoek met een aantal muziekinstrumenten. De kinderen mochten van alles uitproberen. Achter het wachtwoord komen de foto"s!

30 mrt 2023 - Op bezoek bij de brandweer.
Woensdag zijn we op bezoek geweest bij de brandweer in Winterswijk. Het was een hele leerzame middag. Achter het wachtwoord staan heel veel foto's over wat wat allemaal hebben gezien en gedaan!


21 mrt 2023 - Meester Kikker!
We lezen al een tijdje voor uit meester Kikker....Wat is er nou leuker om dan ook even echte kikkers te maken. 

Het was wel even zweten al dat vouwwerk, maar de resultaten zijn erg leuk geworden en ze kunnen nog echt springen ook! KWAAK!


21 mrt 2023 - Project Hoe werkt het?
Afgelopen week waren we te gast op de bouw in Meddo. We mochten komen kijken bij een project van bouwbedrijf Hoog-Antink. Dit paste helemaal bij ons project in groep 4 over hoe werkt het. We zijn er naar toe gewandeld en kregen daar interessante uitleg over de bouw. De stukadoor was aan het werk binnen. De voeger was buiten druk bezig en er stond ook nog een hijskraan voor het zware tilwerk!

 


15 jan 2023 - Kasteel 't Kempken!
Ben jij ook zo benieuwd?

Maandag openen we kasteel 't Kempken!


15 jan 2023 - Dino weken
De afgelopen twee weken hebben we in groep 4 gewerkt aan het thema dinosaurussen. Dat was erg leerzaam. Eerst spanning voor het dino ei! Wat zou er uitkomen? Daarna mochten alle kinderen uit groep 4 een dino ei uithakken. Ook werden er veel eigen dino's meegnomen om mee te spelen voor schooltijd. Zelfs met de drama les waren er echte dino's in de klas! We hebben het erg leuk gehad en maandag starten we met kasteel 't Kempken! 


04 jan 2023 - Project Wanneer was dat?
Allereerst wensen wij iedereen een gezond, gelukkig en liefdevol nieuwjaar!!

Na de vakantie gaan we verder met ons project: Wanneer was dat? Er komen veel verschillende onderdelen aan de beurt. Wat ook erg leuk is dat we het thema middeleeuwen schoolbreed gaan aanpakken!

We starten op maandag 16 januari met een toneelstuk over beroepen in de middeleeuwen. Dit gaan kinderen uit groep 7/8 voor ons spelen. De weken daarna gaan we 2 keer per week op de middag, groepsdoorbroken werken in kleine groepjes. 

We gaan onder andere: 

 

- kastelen maken

- dansen

- schrijven met een ganzenveer

- riddermaskers en of jonkvrouwhoeden maken

- wapenschild maken

- een geldbuidel maken

- ridders maken 

 

Als afsluiting is er op donderdag 16 februari een middeleeuwse spelletjesmiddag. We gaan dan ook een heerlijke soep maken samen met een echte kok! Om 14:00 uur is er een tentoonstelling waarbij alle vaders/ moeders/ opa's en oma's mogen komen kijken naar wat jullie allemaal hebben gemaakt tijdens het project.

 

 Ook is er nog een extra verrassing, maar die houden we nog even geheim!

 


09 dec 2022 - Het project geloof: Jodendom
Wij hebben het deze week in groep 4 over het Jodendom. Jacqueline Verhaar kwam donderdag langs om hierover te vertellen in de klas. Ze had een heleboel materialen meegenomen en de kinderen vonden het heel interressant. We hebben veel geleerd over het Jodendom! Foto's staan achter het wachtwoord.


09 nov 2022 - Muzieksafari
Vandaag is groep 4 op bezoek geweest bij Boogie Woogie. We gingen daar op muzieksafari. Veel muziekdocenten vertelden volop over hun instrument en lieten ons genieten van en dansen op de mooie klanken! Foto's staan achter het wachtwoord.


19 okt 2022 - Hmmm, een kokosnoot!
Vandaag bij het project een kokosnoot opengemaakt en hier lekkere kokosnootmelk uit gedronken. Nu deze toch open was hebben we er gelijk maar stukjes uitgesneden om te proeven.....dat was voor sommigen een beleving:-)


11 okt 2022 - Met je klas de boomgaard in!
Vandaag zijn de kinderen van groep 3 en 4 naar de boerderij van de fam. Taken aan de Steengroeveweg geweest. Hier hebben ze gekeken naar de kalfjes en koeien. En natuurlijk hebben ze even gekeken bij de melkrobot!

Ook zijn ze in de boomgaard geweest en konden ze zelf allemaal diertjes zoeken.

Daarna mochten ze nog een vogelsnack maken.

Al met al een hele fijne excursie.

De foto’s staan achter het wachtwoord.

 


06 okt 2022 - Wegen met een eigen weegschaal
Bij de rekenles ging het vandaag over wegen. We hebben rond gekeken in de klas wat we allemaal konden gaan wegen en met een eigen gemaakte weegschaal gingen we in groep 3 en 4 aan de slag. Wat is iedereen druk geweest om van alles uit te zoeken. Het was een hele leerzame les! 

Meer foto's achter het wachtwoord.


16 sep 2022 - Groep 3 op bezoek in de bibliotheek
Donderdag zijn de kinderen van groep 3 naar de bibliotheek geweest in Winterswijk.

Spin Anansi had een flinke bende gemaakt van de kinderboeken! We gingen samen opzoek naar de letters die hij verstopt had tussen allerlei soorten boeken. Zo waren de kinderen flink aan het speuren in de bibliotheek. Welke soorten boeken zijn er allemaal en waar vind ik deze. Een hele leuke manier om de bibliotheek beter te leren kennen. Op het einde mochten alle kinderen ook nog een eigen leesboek uitzoeken voor in de klas. Meer foto's komen achter het wachtwoord.


18 aug 2022 - We gaan weer gezellig beginnen!
Hallo jongens en meisjes, 

Het is weer bijna zover. We gaan weer samen beginnen in groep 3/4.

Wij zijn al druk bezig geweest om alle tafels, stoelen en kasten weer in de klas te zetten. Het ziet er weer gezellig uit!

Groep 3 gaat nu leren lezen! Superleuk natuurlijk.

Groep 4 gaat werken met projecten. We werken dit jaar aan: 'Waar is het?'  -  'Jij en ik'-  'Wanneer was dat?'-  'Hoe werkt het?' -  'Alles wat groeit en bloeit'. Allemaal leuke onderwerpen om meer van te willen weten.

 

Wij wensen jullie veel plezier en succes bij ons in de groep.
Wij hebben er zin in!