Onderwijs

NIEUWS - pagina 4

prinses Isa en adjudanten Kira en Roos pakken winnen verkiezingsstrijd
10 februari 2020

prinses Isa en adjudanten Kira en Roos pakken winnen verkiezingsstrijd

Na een spannende campagne is Isa vanmiddag gekozen tot prinses Carnaval. Ze werd in haar verkiezingsstrijd bijgestaan door de adjudanten Kira en Roos. Ze wisten maar liefst 5 andere kandidatenkoppels achter zich te houden.

Vrijdag zullen zij regeren tijdens het Carnavalsfeest met de Knorrepotten. De leus 'Met Isa, Kira en Roos wordt Carnaval grandioos!!' zal dan waarschijnlijk regelmatig klinken. 

 

 

flessenactie levert weer flink wat op
09 januari 2020

flessenactie levert weer flink wat op

Op zaterdag 4 januari organiseerde de schoolpleincommissie van ’t Kempken haar jaarlijkse flessenactie. Deze was weer een succes, want de opbrengst was €1242,72. Hiervoor willen we de Plus, alle kinderen en ouders die geholpen hebben en iedereen die zijn flessen heeft ingeleverd bedanken.

En heeft u zich wel eens afgevraagd hoe het komt dat ons schoolplein op de eerste schooldag in het nieuwe jaar weer zo mooi schoongeveegd is en er geen vuurwerkafval meer te vinden is? Ook dat is het werk van onze schoolpleincommissie. Met bezems en bladblazers zorgen zij er ieder jaar voor dat onze kinderen weer terecht kunnen op een veilig en schoon plein. De meesters en juffen bedanken bij deze dan ook de leden van de schoolpleincommissie voor hun inzet.

07 januari 2020

Groep 7 naar technieklokaal

Vandaag is ook groep 7 voor het eerst naar het technieklokaal geweest. Ze zijn druk aan de slag gegaan met metaal, hout, solderen en elektra. In het fotoalbum staat van iedere leerling een leuke foto. 

 

 

Opnieuw handbalbeker naar Meddo
06 januari 2020

Opnieuw handbalbeker naar Meddo

Bij het kersthandbaltoernooi in Winterswijk heeft 't Kempken opnieuw een beker weten te veroveren. De meiden van groep 8 werden samen met Lynn uit groep 7 derde van Winterswijk en mochten een mooie beker in ontvangst nemen. De beide jongensteams werden derde van de poule en wisten de halve finales net niet te bereiken. Ook het mixteam deed leuk mee en won zelfs een keer van haar tegenstander. Dat belooft wat voor volgend jaar!

Er staan wat foto's in het fotoalbum. 

Sinterklaas op 't Kempken
05 december 2019

Sinterklaas op 't Kempken

Ook dit jaar heeft Sinterklaas ons weer verblijd met wat tijd op 't Kempken. Vanmorgen om 9.30 uur kwam hij aan. Samen met pietje Precies en de spelletjespiet zat hij heerlijk op een baal stro op de platte kar achter de trekker van de papa van Maud uit groep 3. 

De kinderen van groep 1 t/m 4 hebben Sinterklaas een heel gevarieerd programma voorgeschoteld, terwijl de kinderen vanaf groep 5 het heel gezellig hadden gemaakt in hun eigen klassen. Daar werden hele mooie suprises uitgepakt. 

De foto's zijn te bewonderen in het foto-album. 

't Kempken weer nummer 1!
28 november 2019

't Kempken weer nummer 1!

Zoals u weet keurde VVN na de herfstvakantie weer alle fietsen van de Winterswijkse basisscholen. En wat denkt U? Natuurlijk. 't Kempken heeft de beker weer gewonnen. Alle gekeurde fietsen waren goed in orde. Een unieke 100% goedgekeurde fietsen was onze score. Lex was gisteren jarig en nam de beker in ontvangst. Alle leerlingen kregen ook nog een mandarijn van VVN. 

We hebben dit natuurlijk ook weer te danken aan onze fijne verkeersouders. Zij keurden de fietsen al zelf voor, zodat er nog wat gesleuteld en gefixt kon worden!

Wij zijn trots!

Wat een rommel!
28 november 2019

Wat een rommel!

Toen de meesters en juffen vanmorgen op school kwamen zagen ze het al......

Het schoolplein was gebarricadeerd met containers, picknicktafels en banken. Toen ze over deze hindernis klommen en de school in gingen bleek het ook daarbinnen een enorme ravage. 

Inderdaad, de rommelpieten zijn weer eens flink bezig geweest. Vooral in groep 3-4 was het een warboel. 

Invalmeester Arno: 'Ik heb veel meegemaakt in al die jaren in het onderwijs, maar dit is toch wel heel extreem!'

Overal lag toiletpapier, alle boeken lagen door elkaar en zelfs de tafels lagen er op kop. Gelukkig was binnen een kwartier alles weer keurig opgeruimd en konden de kinderen aan de slag. In ieder laatje lagen wel lekkere pepernoten en wat snoepjes, dus dat maakte al dat opruimwerk wel weer ruimschoots goed. 

20 november 2019

Koken tijdens project Voeding

Deze week zijn we in groep 7-8 gestart met het project 'voeding'. Bij voeding hoort koken en bakken, dus dat mogen alle kinderen een keer doen tijdens de doe-opdrachten. We hebben veel ouders gevonden die samen met een groepje kinderen gaan koken of bakken. De ouders kiezen zelf iets uit om klaar te maken. Zo hebben we deze week al veel bijzondere en lekkere gerechtjes klaargemaakt zien worden. Gisteren maakte 1 groepje kinderen zelf ravioli en vulden deze met 4 soorten kaas en walnoot. Ook werden er  speculaascakejes gebakken.  Vandaag was een groepje kinderen bezig met heerlijke gehaktballetjes met knoflook in ketjapsaus en een ander groepje maakte heerlijke bananentoetjes met knisperige gekarameliseerde suikertjes. 

Voor de slanke lijn van de meester en juf is dit project niet zo goed, want we mogen alles proeven, maar we zijn dolenthousiast, want het is echt allemaal heerlijk. 

   

afscheid juf José
01 november 2019

afscheid juf José

Vandaag was een bijzondere dag. Na 26 jaar, 5 maanden en 2 weken heeft juf José afscheid genomen van 't Kempken. Na een mooie ontvangst op straat werd haar een afwisselend programma aangeboden. Groep 1-2 zong een lied over alle vervoersmiddelen die juf José gebruikte in haar leven. Groep 3 deed een standbeeldenact en groep 4 speelde bingo met de juf. Groep 5-6 liet zien welke dingen juf José nu kan gaan doen en welke dingen ze beter niet meer kan kiezen. Groep 7 bood een mooi, zelfgemaakt schilderij aan en liet horen welke spreekwoorden en uitdrukkingen bij de juf pasten en groep 8 organiseerde een grote kampquiz, welke door Jan (de man van juf José) en juf Irene werden gewonnen. De collega's deden een toneelstuk. Juf Gabriëlle speelde José, meester René vertolkte Jan en zo deden ze mee aan het programma 'We zijn d'r bijna' van omroep Max. 

Het was een mooie ochtend met heel veel plezier en hilariteit. En op het laast natuurlijk ook hier en daar een traantje. 

 

Foto's zijn binnenkort te bewonderen in het foto-album. 

Verkeersweek
29 oktober 2019

Verkeersweek

Deze week hebben we een verkeersweek. Maandag mochten de kinderen van groep 1 t/m 4 mee in de trekker, terwijl de kinderen van groep 5 t/m 8 kennis maakten met de vrachtwagen. Natuurlijk is er uitvoerig geoefend met de dode hoek. 

Op woensdagochtend namen we deel aan het verkeerseducatieproject 'Streetwise' van de ANWB. Dit is de vijfde keer dat we dit nuttige project aanbieden aan onze leerlingen. 

En dan natuurlijk nog de fietskeuring. Deze vindt plaats op donderdag. We hopen dat onze fietsen weer goed door de keuring komen en we veilig de 'donkere' tijd in gaan. 

Verkeersouders: Bedankt voor het ondersteunen van de meesters en juffen bij deze week!

Groep 7 en 8 leren programmeren
17 oktober 2019

Groep 7 en 8 leren programmeren

Sinds het begin van dit schooljaar krijgen de groepen 7 en 8 les in programmeren met de microbit. Onder de bezielende leiding van 'opa' Juul leren de kinderen dat je met een microbit van alles kunt. Zo leren ze in de les van vandaag hoe de microbit zelfgecomponeerde melodieën kan afpelen en hoe het computertjes moet worden geprogrammeerd om als stappenteller te fungeren. De kinderen zijn enthousiast en leren door goed te lezen en te experimenteren dat er oneidige mogelijkheden zijn.  

 

    

Zonder koetjes geen toetjes!
17 oktober 2019

Zonder koetjes geen toetjes!

"Zonder koetjes geen toetjes!" 

Een klein maar bijzonder protest op ons schoolplein......

Het is al herfstachtig.
02 oktober 2019

Het is al herfstachtig.

Het heeft de afgelopen dagen flink gewaaid. Daardoor lijkt het al erg herfstachtig op het schoolplein. Onder schooltijd werd er al gevraagd door kinderen van groep 8 of ze bladeren mochten opruimen in de pauzes. Ook na schooltijd worden dan bezems en bladharken van huis gehaald om verder te werken. Leuk toch? EN DE BULT WORDT HOGER.....
De Kinderboekenweek is begonnen!
02 oktober 2019

De Kinderboekenweek is begonnen!

Ook op 't Kempken is vanmorgen de Kinderboekenweek officieel geopend. Het thema dit keer is: 'Reis mee'. 

 

Alle meesters en juffen liepen daarom verkleed over het schoolplein als een toerist uit een bepaald land. De kinderen moesten op de ouderwetse 'ren-je-rot!'-manier laten zien of ze wisten welk land bedoeld werd. 

 

Er zijn een paar foto's te bekijken in het fotoalbum. 

 

De kinderen uit groep 7-8 mogen de komende week als ze dit leuk vinden gaan voorlezen in de andere groepen. Ook zullen er allerlei zelfbedachte voertuigen en reismiddelen verschijnen in de hal van de school. 

 

 

 

26 juni 2019

Foto's schoolreisjes

Alle foto's van de schoolreisjes staan in het fotoalbum. 

23 mei 2019

Groepsfoto's online

Zojuist zijn de groepsfoto's in het fotoalbum geplaatst. Deze foto's zijn te downloaden voor eigen gebruik. 
Grandioze afsluiting muziekweek.
10 mei 2019

Grandioze afsluiting muziekweek.

Meester Hans en juf Millie van Boogie Woogie hebben deze week heel veel muzieklessen gegeven in alle groepen. De kinderen van groep 1-2 dansten de hele week met juf Millie. Groep 4 maakte geluiden bij een 'stomme film'. Groep 5 drumde op emmers, blikken, broodtrommels, zelfgemaakte drumstellen en zelfs op een mestkar. Groep 6 stal de show met de schuiftrombones, terwijl groep 7 2 nummers speelde op de ukelele. Groep 8 rapte op een zelfgemaakte beat. Alle groepen traden vrijdag op voor een groot publeik. Als laatste traden alle kinderen van groep 4 t/m 8 gezamenlijk op met het grote schoollied. Het was weer een schitterende week. Foto's zijn te bekijken in het foto-album. 
Koningsspelen fris maar gezellig
12 april 2019

Koningsspelen fris maar gezellig

Vandaag organiseerden 11 studenten van het Graafschapcollege voor onze school de Koningsspelen. Het was een erg gezellige dag. Eerst deden we om 9.00 uur een warming-up met het lied en de dans van de Koningsspelen, de Pasapas. Daarna begonnen de spellen. Van oud-hollands blikgooien en de stoelendans tot ranjapong en de airjumpbaan. Een impressie van deze ochtend vindt u alvast in het foto-album. Volgende week volgen er nog meer foto's. 
Plastic monsters
22 maart 2019

Plastic monsters

Vorige week en deze week heeft groep 7 het gehad over 'plastic'. In onze oceanen zweeft erg veel plastic rommel en dat is heel schadelijk voor de aarde. Je zou kunnen zeggen dat plastic een monster is voor onze aarde. Daarom heeft groep 7 het plastic niet weggegooid, maar gebruikt om een monster van te knutselen. De resultaten zie je in het foto-album van groep 7-8.  
Muziekles gewonnen
14 maart 2019

Muziekles gewonnen

Afgelopen dinsdag kwam er een 'muziekbrigadier' in groep 7-8 en 5-6. Op de onderwijsvakbeurs heeft Juf José haar badge laten scannen en daarme een gratis muziekworkshop gewonnen. Heel leuk voor de kinderen in groep 7-8 en 5-6. 

Beladen met gitaren, boomwhackers en een keyboard kwam de juf de klas in en binnen 20 minuten speelden alle kinderen van groep 7-8 samen mee met het lied 'Can't stop the feeling'. 

Ook groep 5-6 kon goed overweg met de instrumenenten en bereikten af en toe grote hoogte op de schaal van geluidsoverlast. Foto's zijn te zien in het foto-album. 

1 2 3 4 5 6 7